NEN 1090

Stalen en aluminium constructiedelen voor gebouwen en andere last dragende constructies (zoals bruggen, silo’s, ondersteuning voor leidingbruggen) dienen sinds juli 2014 te voldoen aan NEN-EN 1090. Een bedrijf dat NEN 1090 gecertificeerd is, mag een CE-markering afgeven hetgeen inhoudt dat de staalconstructie voldoet aan de constructieve eisen die hieraan worden gesteld.

De werkwijze hiervoor moet schriftelijk vastgelegd worden in een zogenaamd ‘fabricage beheersingssysteem’ (FPC Factory Production Control) voor de gevraagde uitvoeringsklasse, ook wel executieklasse genoemd. Er zijn 4 executieklassen (EXC 1 tot en met EXC 4), hoe hoger de executieklasse, hoe zwaarder de eisen aan een FPC systeem. Er zijn eisen vastgesteld voor kwaliteit, kwaliteitsbeheersing van het materiaal, onderdelen, lassen, oppervlaktebehandeling, werkplaatsuitrusting, mensen, middelen, organisatie etc. Het gebruiksdoel, belastingstype en materiaalgebruik zijn mede van invloed op de executieklasse waaraan u moet voldoen.

Wij ondersteunen bedrijven bij de opzet van hun fabricagebeheersingssysteem en de NEN-EN 1090 certificering voor de gevraagde uitvoeringsklassen. Dit is het gemakkelijkst in te bedden in een ISO 9001 systeem, aangezien een belangrijk deel van de stappen en processen dan al is beschreven. Ook kunnen andere combinaties met normen worden gemaakt zoals VCA of ISO 14001.

Een impressie

Dienst:

ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 27001, ISO 22301 en Aviation certificaat

Klant:

MeteoGroup Ltd.

Dienst:

ISO 9001 en ISO/IEC 17020

Klant:

WUR Genenbanken en Plantenrassenonderzoek

 

Dienst:

ISO 9001, VCA en ISO 14001

Klant:

De Vree en Sliepen

 

Bekijk meer

Kunnen wij u van dienst zijn?

Bij uw ISO certificering, veiligheidszaken of compliance vraagstukken?
Neem vrijblijvend contact op met ons via de onderstaande button.

Contact opnemen